Одржана четврта радионица о програмирању у оквиру пројекта Библиотека++ у О.Ш. ''Вук Караџић'' у Ћуприји

Данас, у оквиру пројекта Библиотека++, Народна библиотека "Душан Матић" у Ћуприји 25.10.2014.године, организовала је и одржала радионицу о програмирању у О.Ш. ''Вук Караџић'' у Ћуприји.
Ово је била прва радионица која је одржана у основној школи и прво искуство и сусрет са најмлађим учесницима у пројекту Библиотека ++. Ученици су били искрено одушевљени што су у оквиру часа информатике могли да раде нешто другачије од досадашњег. У интерактивној атмосфери уз подршку професора и чланова пројектног тима могли су да уче о програмирању на мало другачији начин уз употребу едукативних лего мајндсторм комплета робота. У радионици су учествовали ученици VIII/3 одељења разврстани у четири групе:
1. Група:
Петар Марковић
Владимир Николић
Виктор Васић
Јован Марковић.
2. Група:
Јована Станојевић
Андријана Рајковић
Јована Јовановић
Кристина Михаљ.
3. Група:
Ана Васић
Милица Ђорђевић
Јелена Пуцовић
Кристина Милић.
4. Група:
Андрија Милојковић
Никола Јанковић
Стефан Стошић
Далибор Николић.
Такође, радионици су присуствовали ученици VIII/1 одељења као и ученици из других одељења како би се упознали са програмом Библиотеке++. Деца су током трајања радионице имала пуно подршку од стране професорке информатике Душице Стевановић, разредне одељења VIII/3, Jелене Златановић као и од стране других професора из ове школе. Радионица је протекла у надахнутој и веселој атмосфери и испунила је сврху јер су деца савладала почетне основе о програмирању. Научили су да склопе роботиће и да их програмирају да обављају једноставне фунције, да се покрећу, да мењају правце кретања, да се зауставе испред препреке и окрену уназад и сл. Сви су били задовољни постигнутим резултатима и већина се изјаснила да желе и даље да учествују у активностима Библиотеке++ како би савладавали и сложеније задатке на тему програмирања.

Сузана
23.12.2014
Одељци: Зид Обавештења Сузана | Кључне речи:
1

Коментари:

Нови коментар

©Библиотека++ 2020 Развој сајта Ивица Лазаревић