Одржана трећа радионица о програмирању у оквиру пројекта Библиотека++ у Гимназији у Ћуприји

У оквиру пројекта Библиотека++, Народна библиотека "Душан Матић" у Ћуприји, организовала је и одржала 21.10.2014. године радионицу о програмирању у Гимназији у Ћуприји. Ова радионица је као и претходно одржане у јагодинским школама, побудила велико интересовање код ученика ћупријске Гимназије. Ученици су и овој школи као и у претходне две били веома заинтересовани за креирање и програмирање које је на крају имало практичан резултат - склапање и "оживљавање" робота. У радионици су учествовали ученици друге и треће године разврстани у четири групе:
1. Група - ученици II/2 : Јовановић Марија
Милица Рибаћ
Миљана Томић
Милена Николић.
Ученици из ове групе су други по реду су склопили робота.

2. Група - ученици II/2: Шеатовић Ђорђе
Станковић Никола
Митровић Лука
Јовановић Ненад
Ученици из ове групе су четврти по реду склопили робота.

3.Група - ученици III/2: Новаковић Андрија
Јаћимовић Милош
Николић Душан
Ученици из ове групе су били најсналажљивији и најбржи и први су склопили робота.

4. Група - ученици III/2: Никола Спасић
Вељко Стамболија
Ученици из ове групе трећи су по реду склопили робота.
Радионица је протекла у веома креативној и стваралачкој атмосфери а ученицама су подршку пружали: професорка информатике Гимназије у Ћуприји, Славица Јовановић, чланови тима Библиотека ++, Гордана Марковић и Ивица Лазаревић и библиотекарке из Библиотеке у Ћуприји, Маша Дудић и Матић Гордана.
Сви ученици полазници радионице су са успехом савладали почетне кораке у програмирању. Прво су расклопили роботиће које су ученици у претходној школи склопили и програмирали а затим су користећи упутства и помоћ професора и чланова пројектног тима поново склопили и програмирали роботе који су извршавали различите функције. Деца су била искрено одушевљена резултатима свога рада. Већина је испољила интересовање за савладавање следећег нивоа програмирања у оквиру наредних радионица које ће Народна библиотека у Ћуприји да организује у склопу пројекта Библиотека ++.

Сузана
23.12.2014
Одељци: Зид Обавештења Сузана | Кључне речи:
1

Коментари:

Нови коментар

©Библиотека++ 2020 Развој сајта Ивица Лазаревић